dissabte, 17 de novembre del 2012

EL PROGRAMA

Amb aquest programa es pretén aconseguir una organització estructurada de l’aprenentatge al servei de fites educatives. Les Habilitats Socioemocionals s’emmarquen dins de l’Educació Emocional.
L’Educació Emocional  es proposa com una mesura preventiva a tots els problemes emocionals dels nostres infants, tenint en compte els diferents blocs de treball, consciència emocional, regulació emocional, autoestima,  habilitats socioemocionals i habilitats de vida.

L’educació emocional és important com a eix vertebrador de la convivència, que està  estretament vinculada amb la salut mental i la qualitat de vida. L’educació emocional emergeix com un aspecte imprescindible per a afrontar els profunds canvis estructurals i socials que s’esdevenen. Repensar l’educació des d’aquests paràmetres és, com remarca l’informe Delors, absolutament necessari.

L’informe  Delors (Unesco 1998) afirma que l’educació emocional és un complement indispensable en el desenvolupament cognitiu i  una eina fonamental de prevenció ja que molts problemes tenen el seu origen en l’àmbit emocional.
Aquest informe  fonamenta l’educació del segle XXl  en quatre eixos bàsics que anomena els quatre pilars de l’educació :


Des d’aquest àmbit  de l’Educació Emocional es propugna una intervenció per programes, diferent a l’ intervenció espontània. Les característiques essencials de la intervenció per programes ha d’incloure com a mínim, objectius, continguts, activitats i avaluació.

Per a aplicar el programa és necessari la seva contextualització: social, familiar, dels  infants i adolescents i  de les necessitats canviants de la realitat concreta.

Les etapes de 7 a 13-14 anys mostren gran variabilitat pels canvis produïts pel desenvolupament, per tant es fa necessària aquesta contextualització i la seva adequació alhora d’aplicar-ho.
És per això que hem fet una avaluació de necessitats  dels infants abans d’endinsar-nos en l’elaboració de la proposta del programa.





3 comentaris:

  1. Hola Tina!
    Trobo molt interessant l'aspecte emocional que menciones al teu programa! M'agradaria aprendre més aspectes sobre aquest tema, perque vaig bastant perduda sobre com puc millorar i influir!
    Ja m'anire passant per aprendre sobre la teva experiència!

    ResponElimina
  2. Hola Cristina, a mi fa temps que m'interessa el tema de l'Educació Emocional, si necessites alguna altra informació que no queda reflectida en el programa, puc mirar si la tinc i facilitar-te-la

    ResponElimina
  3. Us felicito a ambdues ja que esteu fent un esforç per participar tal i com es demanava, si més no, en alguns dels altres blocs dels companys.

    ResponElimina